Friday, 30 December 2011

Bajet Belanja Kahwin

Sekian lama x meng'post something kat blogt ni, tiba-tiba teringin nak buat topik KAHWIN..Adakah ini termasuk dalam azam tahun 2012. Tunggu dan lihat ye.. 

Untuk korang yang tengah duk pening-pening lagi mengira budget belanja kahwin, nah malam ni Gee nak share dengan korang bajet untuk perkahwinan yang sederhana. Mane yang korang boleh cut lagi cost tu, itu dah jadi 1 kelebihan.. Antara yang korang boleh cut cost lagi ialah sewa pakej pelamin & baju pengantin. 

RM700 pun dah dapat pakej pelamin dan baju yang cantik. Pelamin tu kejap je. Paling2 x 2 hari je kat umh,lepas tu tuan dye datang ambik. Untuk bergambar je kot. 

Kad kahwin tu klau korang nak budget, buat sendiri. Senang je. Kepakaran yang perlu ada hanya la tahu menggunakan microsoft office, kreatif, blh print. That all. 

Untuk jurugambar, sekarang kn dah ramai yang pakai DSLR. So korang pilih la kawan2 korang yang tahu basic about photography snap pic korang. Then korang cuci sendri. Jimat kan..

RENUNG-RENUNG DAN SELAMAT BERAMAL:)